NEWS

SUBLIMOTION TEGEN BACTERIËN VOOR HEALTH EN VOEDINGSINDUSTRIE .

By oktober 27, 2018 februari 13th, 2019 No Comments

SOLID TOUCHE douche sensoren met SUBLIMOTION,
Voor ziekenhuizen, wellness en voeding industrie.

Sublimotion process®
Het SUBLIMOTION-process® is een gloednieuwe, innoverende techniek die een resultaat garandeert welk tot op vandaag niet geëvenaard kan worden met bestaande technieken.  Het SUBLIMOTION-process® conditioneert de oppervlakken van roestvaststalen constructies en componenten op een zodanige manier dat de oppervlakteruwheid en -topografie drastisch verbeteren, zonder beschadigingen of vervormingen aan te brengen, zodat onder andere ook de reinigbaarheid en de hygiënische eigenschappen ervan sterk verbeteren.

Inleiding
De oppervlaktekwaliteiten van roestvast staal na behandeling met het SUBLIMOTION-process® komen vooral sectoren zoals de farmaceutische, cosmetische en voedingsindustrie ten goede waar de hygiënische eisen veel groter zijn dan in andere sectoren. Daarnaast beschikt het SUBLIMOTION-process® ook nog over tal van andere eigenschappen zodat het ook voor andere sectoren een grote meerwaarde kan hebben.
Vecom zag opportuniteiten, maar ook de noodzaak in de toepassing van een nieuw proces omdat de specifieke wet- en regelgeving inzake het hygiënisch ontwerpen van procesapparatuur in de levensmiddelenindustrie de voorbije jaren alsmaar strenger werd.

Het proces
Het innovatief SUBLIMOTION-process® voor de oppervlaktebehandeling en conditionering van roestvaststaal, van grote constructies tot kleine onderdelen, biedt de volgende voordelen:
▪ Het is een “One step process”, dat wil zeggen dat alle oppervlakte-eigenschappen in één enkele behandeling/beweging worden verwezenlijkt.
▪ Het proces laat toe om een zeer efficiënte reiniging en zeer fijne afwerking te bereiken, ook op onregelmatig gevormde oppervlakken.
▪ Dezelfde waarden inzake oppervlakteruwheid en -topografie worden gegenereerd in alle richtingen, wat resulteert in een isotroop oppervlak.
▪ De oppervlakte wordt op micro-niveau gereinigd, microscheurtjes worden gedicht en de duurzaamheid van het materiaal wordt verbeterd door de opbouw van een drukspanning in het oppervlak.
▪ Visuele uniforme satijnglans finishing.
▪ Na behandeling heeft het oppervlak hydrofobe eigenschappen.
▪ Er ontstaat geen ijzercontaminatie.
▪ Het proces is veilig, ecologisch en op basis van een duurzame technologie (Green Process).
▪ Er wordt geen gebruik gemaakt van gevaarlijke of giftige chemische stoffen.
▪ Het proces maakt gebruik van een veilige, inerte, niet schadelijke reinigingssuspensie.
▪ Gezondheids- of milieuproblemen zijn niet van toepassing en het proces is volledig stofvrij.
Het is een zeer kostenbesparend proces