Innovatie

Principe werking optische detectie

Micro-spectrometrie, het meten van de verandering in het lichtspectrum, vormt de basis van dit innovatieve detectiesysteem. Licht is een zuiver signaal, dat met geavanceerde elektronica heel nauwkeurig en betrouwbaar gemeten kan worden.

Het gesloten systeem bestaat uit een kunststof optische kabel en een geavanceerde elektronische module. Gebruik gemaakt wordt van een gepatenteerd systeem waarbij het hele spectrum aan licht in de optische kabel gekoppeld wordt. Middels de software worden diverse kleuren “apart gezet” waaraan vervolgens basiswaarden worden toegekend. Deze basiswaarden, plus de gewenste bandbreedte, worden opgeslagen in de kern van het systeem en vormen de detectiegrenzen. Bij het uitoefenen van druk op de kabel zorgen mechanische knikpunten voor vervormingen in de kabel. Deze vervormingen in de kabel resulteren in een verandering van de spectrale verdeling van het licht waar veranderde waarden bij horen. Vallen deze nieuwe waarden buiten de ingestelde detectiegrenzen dan zal een signaal worden gegeven.

Opbouw sensor

Deze sensor is duurzaam, Vandaalbestendig. Heeft een strak design en is gemakkelijk te monteren. 7 tot 11 mm dik, rond, vierkant of Rechthoekig. We kunnen hem leveren in RVS, kunststof en spiegel RVS.

Inbouw sensor

Sensoren kunnen worden ingebouwd, b.v. door ze gelijk met de tegels te laten lopen, dus vlakke muren, makkelijk schoon te maken, en zeer hygiënisch

Sensor achter tegel

Wij kunnen ook sensoren onder of achter de tegels plaatsen, zeer vandaal bestendig, en makkelijk te onderhouden/ schoon te maken.

Tailor made

Wij kunnen bijna alles maken wat u wilt, qua vormgeving, logos, grote sensoren, of tegel grote.
Er zijn oneindig veel mogelijk heden.

Alleen de door de mechanische knikpunten veroorzaakte lichtveranderingen, bij het uitoefenen van druk, zorgen uiteindelijk voor de detectie. Veranderingen van de lichtsamenstelling als gevolg van factoren als vuil, wind, regen, hagel, mist, sneeuw, vocht en temperatuur kunnen daarom geen invloed uitoefenen op de werking van het systeem.

De diverse parameters van het systeem zijn per applicatie tailor-made aan te passen waardoor unieke meervoudige detectiecombinaties mogelijk worden wat het systeem intelligent maakt.

 

Cloud

Op korte termijn kunt u al uw data in de Cloud terugvinden. Deze Cloud monitoren wij, en als we een storing zien reageren wij daarop.

Straks kunt u overal ter wereld al uw data in uw eigen Cloud inzien!